torsdag 17 maj 2012

GP scen live 2012

Vi har anmält oss till den årliga tävlingen för oetablerade band med egen musik, GP scen!

Först är det en webbomröstning och därefter kommer de 20(?) bidragen med flest poäng till final på Järntorget, Göteborg, 11 augusti. Och där hoppas vi självklart att stå! Där utses vinnaren av en jury på 4, samt "folkets jury" som röstar där och då. Så då hoppas vi att se många av våra vänner där!! Vinnaren får 3 dagers inspelning i studio och marknadsföring värd 30 000.

Men då behöver vi hjälp från er! Det är inte så komplicerat: Du går in på gpscenlive sidan , skrollar ned till vårt bidrag, (I´m running). Du lyssnar genom att klicka på play-pilen till höger, och om du gillar så trycker du "ge poäng". (se överste pil). Vi får också poäng varje gång ni lyssnar på låten, så gör gärna det, många gånger! :) TACK!!


Viktigt: Vill ni dela detta vidare, gör ni det genom att klicka på dela-ikonen längst ner (nederste pil). Om ni delar till FB eller Twitter därifrån får vi massa poäng. Det får vi också om ni trycker på P+ symbolen som står bredvid. Man kan bara klicka den en gång (så den blir blå/grön). Tack!

Röstningen pågår till 17 juni, så gå gärna in länger fram och rösta igen ifall det går! :)

Detta är spännande, jag kollade på finalen i fjor, och tänkte att där skulle nog vi kunde stå. Vi kör ju en egen stil, men det är rum för det i denna tävlingen. Man blir också "recenserad" av proffstyckare, där och då, så det skulle ju vara intressant.... Ej gjort något liknande förut, men det blir ju en bra erfarenhet.

GP har i övrigt gjort mycket för det oetablerade musiklivet i Göteborg, och denna plattformen är ett nytt spännande experiment. Där poängeras musik efter generell webbaktivitet. Så, varje gång ni lyssnar, och delar via ikonen på sidan, så skapas poäng. Musikens framgång vil bero på dess supporteraktivitet, som vi ju ser överallt annars, melodifestivalen etc. Fast här kan få och trogna supporters göra mycket, det är inte bara mängden det beror på. Målet för plattformen är att skapa ett filter som skall göra det lättare att nå ut med sin musik, och för lyssnare, att hitta sin musik. Good luck, GP!

Ha en skön dag, alla! :)

PS. Ifall nåt irriterande popupfönster kommer, så får ni bort det genom att trycka på "GPscenlive 2012" ikonen längst ner till vänster.... Ni behöver inte alls registrera er!


ENGLISH: We have joined a contest for bands, called GPscenlive.
The 20 songs with the most points, will be in a final, the 11 of august in Järntorget, Gothenburg.

To listen to the songs, press the play buttons at the left side. To vote, press where it says "ge poäng" (look at the arrow at the picture). If you want to share it to Facebook or Twitter, please use the icon at the bottom of the page (the second arrow), then we will get lots of points.
Thank you! Listen and enjoy! :)

PS. If some annoying popup comes, you take it away with klicking the "GPscenlive 2012" icon at the bottom of the page. No login is required!