onsdag 15 juni 2011

Junidagar


Det har varit en underbar minisommar förra helg. Långledigt,sol, och den perfekta undangömda badviken. Vi har varit där kväll efter kväll med barnen.

Sen har det hektisk med jobb och avslutningar här och där. Jag tycker sånt kan var smått påfrestande, ekskursioner, avsked, etc. Allt utanför rutin. Man vill bara bli klar. Det är då man ska tänka på Stig Johanssons ord "Alla dessa dagar som kom och gick, inte visste jag att de var livet." Man vill ju egentligen inte bara bli klar. Jag har känt mig stressad, det har varit pressat schema nu över tid, och jag har bl.a. kopplat ner det mesta som har med internett att göra ett tag. Och varit mycket med familj och vänner, och det var skönt.

Har hunnit repat en gång till med bandet, nu med en gitarrist, också en kollega av mig. Vi hoppas få med honom på spelningen i augusti. Om vi hinner hitta gemensamma reptider. Lite mycket att jonglera, men det ska nog gå. Det lyfte med en gitarr redan efter första, oförberedde repet.

Jag och Didi och ett gäng tjejer har varit på "Puta Madre", en ny restaurant med något exotiskt stil:


Jo, just det, som ett mexicans bordell á la 1920. Men classy var det dock på alla nivå.

´

Didi smälter gott inHär är jag med en av mina bästisar, Sara, till vänster. Kvällen var på Didis initiativ, som så mycket annat, och det blev en störtskön kväll med nya bekäntskaper, skratt, och oväntade samtal och historier.

Nu har jag sommarlov och får några dagar själv utan jobb och barnen på skola/dagis. 3 dagar för att vara korrekt. Den enda egentiden jag har i sommar. Jag har mycket att göra i musikväg innan spelningen i augusti: Skriva klart texten på några låtar, arrangera dom med Diana, maila filer fram och tillbaks. Det gäller att prioritera tiden rätt.

Funderar dock, och detta kom jag på i kväll, på att bara åka iväg och köpa en Mac. Och ett musikprogram. Redan i morgon. Båda mina PCar känns ostabila med massa småkonstigheter, och det känns som jag brukt oceaner av tid för att få ting att få basisgrejer att fungera. Vilket de ändå inte gör. Kanske lika bra att smälla av de tusenlapparna och spara den tiden. Och frustrationen inte minst. Har precis skaffat min första smartphone (Iphone) och är rätt kär i den, så jag är lixom på g. Med Mac. Och att spendera pengar. (Spontant, innan jag ångrar mig. Because I´m worth it, lixom). Låt oss se.

Annars ser jag fram till att snart resa bort några dagar med min kjäreste, uten barn för första gång på 5 år. Ungefär hit åker vi. Jag har sparat på denna bild och länge velat åka dit, men vet inte helt vad stället heter. Nån plats mellan Pisa och Genova. Så om någon vet exakt, säg till!Och jag vill önska dig att sommar 2011 blir den bästa hittills.