tisdag 31 juli 2012

Det börjar dra ihop sig

På fredag träffas Simone Says band efter långt sommaruppehåll och skall börja repa inför GP scen live finalen. Ser fram emot det!

Som ni kan se i giglistan till höger har vi nu bokat flera spelningar inför hösten, och det känns riktigt bra. Olika spelningar i olika konstellationer, och varje en upplevelse och utmaning i sig. Ser riktig fram emot det och hoppas se dig där.

Den 6 augusti skall det komma en presentation av oss i Göteborgsposten, och samma dag spelas vår låt i Mix Megapol. Känner adrenalinet börjar bubbla så smått efter semestern....

Sommaren har varit skön. Först en lååång biltur till Vestlandet. Många pauser blir det... Men roligt har vi haft det! Vi gillar att vara på vägen alla ihop, ta pauser och bada och fika, och vi har verkligen sett fram emot denna turen länge.


Och efter 14 timmar körning, vackra Selje:


Har i sommar befattat mig med följande utmaning:


Går sådär, den är riktig svår får jag säga, men i perioder har man kommit in i det. Tänker att jag behöver träna upp min läsförmåga efter massivt datorbruk, men skulle troligen valt en annan bok. Men enligt denna eminenta TED talk skulle man leva 10 år längre om man bland annat satta sig små, gärna löjliga mål, men fullföljde dom. Så. jag. måste.

Kolla på TED talken. Grym.

Sommaren har också rymt fjällvandringar, båtturer, badning, Madonnakonsert i Göteborg, häng utanför Brucekonserten (skall nog gå nästa år) städning och rensning av skåp, umgänge med barnen, familjen och vänner. Mycket skön oplanerad tid.

Jag har annars börjat använda Instagram riktigt flitigt, så många fler bilder från i sommar finns där, det går att se på webben här.

En annan sak jag har upptäckt är appen/webbsidan Pinterest. Det har ju exploderat i USA, så det är nog bara fråga om tid innan det gör det här. Det kan användas som ett gigantisk vision/memo/inspiration board, där du gör samlingar av bilder från webben med teman du är intresserad i. Hittils dominerar kvinnliga användare, och det är mycket mode och interiör, och himla mycket annat också, resor, konst, ideér av olika slag... en gigantisk källa till inspiration, så många vackra bilder man knappt visste existerade. REKOMMENDERAS!! Följ mig gärna där, så får jag kanske nån gång tvåsiffrigt antal följare, haha.

Och sen har jag faktisk skrivit en del på nya låtar på kvällarna. Det var mitt mål inför sommaren. Jag jobbar med flera på samma gång, och de tar långsamt form. De nya låtarna är rätt annorlunda de tidigare (som heller inte är så lika), mindre tillgängliga i båda text och melodi kanske, men mer stämningsfulla och spännande (?) Försöker bryta rim- och stroftänket lite, hitta fram till andra strukturer text- och melodimässigt. Ser fram till att börja jobba med dessa, men får ha tålamod. Med rep och gigs och inspelning av de gamla låtarna kan det ta sin tid. Ska gå ner till 70% till hösten, så lite mer tid kommer jag ha till detta. Det blir knapert ett tag, men tror det är värd det i längden. Tjäna mindre, men skapa mer. Satsar på det. :)