lördag 10 augusti 2013

Vi arbetar på skivan / We are working on the album

Vi jobbar segt och systematisk på kommande album. Jag och Cezary jobbar tillsammans och skickar filar till varandra. Cezary är världens mest organiserade, och har bland annat gjort gemensamt Excel dokument på Google Drive där vi antecknar alla ändringar vi gör. Vi har hittat en bra arbetsfördelning och är gott igång. Första låt är även skickat till mixning, och det gäller nu att hitta rätt sound. Lite mer pill och inspelningar är det, och det får ta den tid det tar. Hoppas få klart det till slutet av oktober, men eftersom det är första gång vi gör detta så sätter vi inte upp några deadlines. Vi jobbar på helt enkelt. Och vi jobbar bra tycker jag.

Två veckor har jag dock varit helt ledig från musik, och i stor grad sociala medier, och det var riktigt skönt. Jag har varit på en fantastisk Patti Smith konsert, åkt till Norge med familjen, badat mycket, och senaste veckor städat ungefär hela vår lägenhet. Nu känner ett skönt feng shui lugn nu på tampen av sommaren.

Vårt första rep efter lovet var i tisdags, och vi har påbörjat ett riktigt lovande samarbete med en ny trummis. Mer om det senare.

Och nu är det höst. Bästa tid på året...Foto: Inge Bakke

English: During the summer we have been working on the album, me and Cezary. And we have started working with a new drummer. I have been cleaning out my closets this summer, and look forward to autumn, my favorite time of year...