söndag 12 augusti 2012

Dagen efter GP scen

Okej, jag ska erkänna att när de sa: "Och juryns pris går till ett band som sticker ut och som vi tror kan nå ut till en större publik" så trodde jag verkligen vi skulle vinna. Jag var så inställd på det. Men det gjorde vi inte. Besvikelse.

Men en kväll med goda vänner på Dubliners och Gamle Port (vår vän State spelade där) och ältning och stöd gjorde underverk, och nu känns det bra igen.


Middag på Dubliners med goda vänner


Med fabulous Diana och bästa Beata.

Hur var det då?
Mycket väntande, men bra att ha backstage. Och bra att ha Diana och de andra i bandet att dela det med, väntetid, nervositet, glädje, efterpåsnacket. Mycket support från vänner, gamla elever, familj. Teknikstrul: Vi fick spela om för pianot var inte ikopplat första gången. Såhär lät det andra gången:Jag höra på inspelningarna flera grejer som borde sitta bättre. Men så är det live. Nervositet. Men hyfsat ändå. Svänger sitter, och bandet är, som konfransieren påpektade, himla tight. Vårt repande betalar av sig! Kul med alla som kom, och barnen hejaaffischer! Tack ni som kom!

Sen kan jag nog tycka att mellansnacket var trevligt men kunde haft mera substans. I stället för att fokusera på allt som (dom) strulade till och hur gamla vi var, kunde jag hellre tagit frågorna som killen före oss fick: Hur gör du när du skriver låtar? Vad vill du uttrycka med texten och temat? Eller kanske något om hur vi jobbar tillsammans, hur det känns att sticka ut så, varför vi gör detta. Eller nåt. I stället kände jag mig lite sådär flamsig, fick inte sagt något vettigt alls.

Det vi fick höra från Oscar Lindberg i juryn och det var väldigt bra tycker jag:

"Detta är verkligen originellt i ordets rätta bemärkelse. Jag ska inte ens börja räkna upp alla musikgenre från olika världsdelar som börjar anas i det här. Men jag kan säga att jag tycker det var en väldigt väldigt bra, härlig, poplåt som jag jättegärna vill höra igen. "

Vi tackar så jättmycket för de orden!!

Här är några fler bilder tagna av Martin Eisenberg:

Vi grattar Lofot och Lillamaj med vinsten i går och tackar GP för att de anordnar tävlingen. Något jag tycker GP borde göra nästa år, var att kora en andra och en tredje plats också, som Metro on Stage gjorde. Då kunde de lyft flera artister, eftersom de nu tyckte det var många som var bra på olika sätt.

Ok, då är cirkusen över. Kul att ha varit med. Nu blir det vardag, jobb (i morgon) och rep inför nästa gig. Jag hoppas du kommer till Flunsåsparken 9 september!

Annars: Dagens lilla höjdpunkt var när jag gick till Tuve torg och tog ned Simone Says affischen. En pappa och hans barn kollade på lite nyfiket, och jag berättade om tävlingen i går. Sen frågade han vad låten hette, I´m running, sa jag, och han sa: Ja, den känner jag igen, jag hörde på Mix Megapol, den var ju jättebra!! (Som om han menade det, ni vet...) :D *glad*

Och, OKEJ DÅ, dagens andra höjdpunkt var väl vår väns States gulligarga blogginlägg här: :))

Kram på er alla och tack för att ni som är med oss på resan! :)