måndag 16 maj 2011

Inspelning

Vi skall spela in en ny låt, Transition. 2 timmar på Gain Studio hade vi, och då måste tiden utnyttjas effektivt.


Kvällen innan blev det intensivjobbat.... bl.a. skriva ner pianosolo. Sån ungefär. Jag tror i det längste jag ska improvisera solon, men det blir svårt göra när man är lite nervös. Säkrare få det ner och repa det en gång för alla. (Fast det blir ändå sällan helt som man planerat). Detta är mitt hemstudiohörn, med en Korg Tr61, dator, och Cubase AI5.


Lunch mellan rep och inspelning.


Jag och Didi. Roland, upphovsman til bilden var så nöjd, han tyckte bilden "övertraff verkligheten". (Tack, charming). Vi tycker precis motsatt.


In da studio. Roland har köpt ny Fender original, och Claes nya trummor, Ludwigson? Coolt. (Nu behöver jag bara ett stage piano. Och ny dator. Och nytt musikprogram. Och mic. Och studiotid i en vecka. Ja, det var bara det, tack ;) )


Här får man stå en man i vart sitt rum, ungefär. Inte helt som man brukar, lite svårare att få connection, men det funkar. Trummor måste sitta på en tagning, annars blir det pannakaka. Det gick bra, kompet satt på några tagningar, efter visst tempostrul, sen gjorde jag om delar av pianot, sång och pianosolo, och Didi spelade in viola.


In i båsen för att sjunga. Skönt att kunda fokusera bara på sången och inte pianot samtidig faktisk. Men det är klart, med en-två tagningar och ingen klippa klistra blir det rätt opolerad. Man får tänka live känsla ;)


Annars: I dag blev klar med en låt, Quest, som jag har haft liggande i 2,5 år, men inte blivit nöjd med. Men today is the day! Nu ska den arrangeras bara.

Jag har åter problem med ljudet på datorn, och därmed funkar inte Cubase utan att det knastrar. Fick reinstallera datorn senast, men nu är problemet här igen. Så nu låter jag allt teknisk ligga ett tag och skriver/klottrar allt ned med penna och papper. Det funkar rätt bra det också....

Sen har det varit kalas kalas i dag. Så nu är man rätt slut, men rätt nöjd.